Zuster Mathea Maria Scheepers

 

* 25 oktober 1934  † 29 december 2015

 

Zij werd geboren te Nederweert op 25 oktober 1934. Op 4 augustus 1953 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 29 december 2015.


Geborgen in uw naam

“Een ster is opgegaan in Israël om een nieuwe tijd aan te geven”.

Het leven van Zuster Mathea Maria begon gezond en vol leven op een boerderij te midden van een groot gezin. Via onze zusters in Geldrop is zij ingetreden in onze Congregatie.

Na haar opleiding voor bejaardenzorg heeft zij vol liefde en trouw in diverse huizen hulp verleend aan vele ouderen die haar waren toevertrouwd.

Op de pastorie in Culemborg heeft ze de mooiste tijd van haar leven gehad, dat was te zien aan de blijdschap die zij uitstraalde. Na de sluiting in Kaatsheuvel kwam zij in het Moederhuis waar zij als kosteres werkzaam was.

Zuster Mathea Maria was een bijzondere vrouw. Zij sprak als het ware met haar ogen. De beste manier om echt contact met haar te krijgen was op een humorvolle, plagerige wijze. Ondanks dat haar gezondheid steeds achteruit ging, bleef zij pienter, vurig en vol humor, maar ook vol van ingehouden pijn en droefheid voor wat zij moest inleveren in haar leven.

Haar medezusters hebben haar bewonderd en versteld gestaan van haar moed om telkens weer haar leven op te pakken. Wat heeft zij een pijn geleden, maar in haar tengere gestalte huisde veel kracht en zij bezat een doorzettingsvermogen om U tegen

te zeggen.

Toen zuster Mathea Maria weer ziek werd, heeft zij bewust gekozen om thuis in haar eigen bed, nog gesterkt door de ziekenzegen, haar leven terug te geven aan haar Schepper. Zij heeft de ster gevolgd en nu mag zij haar mooiste glorialied zingen in vreugde en zonder pijn.

 


scheepers mathea.jpg