Zuster Marie Juliana Vulders

 

* 23 december 1918  † 5 februari 2016 

 

Zij werd geboren te Sint-Oedenrode op 23 december 1918. Op 4 februari 1943 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis Sint-Barbara te Schijndel op  5 februari 2016.


Geborgen in uw naam

Zuster Marie Juliana groeide op samen met vier zussen en één broer. Op de boerderij kreeg ze de liefde voor de natuur mee en natuurlijk ook het samen werken en samen delen. Het feit dat de vier oudste dochters allemaal kozen voor het religieuze leven, zegt veel over de gelovige sfeer die heerste in het gezin.

Narda, later zuster Juliana leerde onze congregatie kennen op school in Sint Oedenrode. Op 24-jarige leeftijd kwam ze naar Schijndel om als zuster van Liefde haar levensweg te volgen.

Toen ze intrad was het oorlog en kon ze tijdens haar vormingstijd het ‘Ora et labora’ al helemaal in praktijk brengen.

In Sint Oedenrode kreeg ze de leiding over de dienstmeisjes, met wie ze samen werkte, vooral in de wasserij. Ook al was het zwaar werk, ze deed haar werk met veel verantwoordelijkheid en ze beleefde er ook veel arbeidsvreugde aan. Het omgaan met de meisjes lag haar goed. Ook in Geldrop, in het Moederhuis en in Eersel heeft zuster Juliana haar beste krachten gegeven in de wasserijen van de kloosters, een waardevolle dienst aan de gemeenschap. Meer dan 25 jaar woonde ze in Eersel en ze beleefde daar haar beste jaren. Na haar werkzame leven deed ze nog veel vrijwilligerswerk in gezinnen, voor de KBO en bezoekwerk bij zieken en bejaarden.

Toen ze niet meer kon werken brak voor haar een moeilijke tijd aan. Die laatste jaren werden zwaar en ze verlangde naar de dood. Het kaarsje dat ze opstak bij Sint Jozef met de bede:

’St. Jozef, kom me alsjeblief halen’, werd daags daarna verhoord.

Ze mag nu thuis zijn bij God die Licht en Liefde is.


vulders juliana.jpg