Zuster Marie Martina Coppens

 

* 5 november 1927  † 12 maart 2017 

 

Zij werd geboren te Dommelen op 5 november 1927. Op 4 augustus 1947 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 12 maart 2017.

 

Geborgen in uw naam

Zuster Martina  bracht haar jeugd door op de boerderij van haar ouders, samen met twee broers en twee zussen. Na de lagere school ging zij naar de naaischool en werkte later als kindermeisje en in het St.Jozefziekenhuis in Eindhoven.

In die tijd werd zij zich bewust van haar roeping en toen ze bijna 20 jaar was werd ze lid van onze Congregatie.

In haar lange leven in onze Congregatie heeft zij op 17 verschillende plaatsen haar opdracht als religieuze vervuld in veel verschillende taken. Wat haar gevraagd werd deed ze en met overgave, geleid door de woorden van psalm 40:  “Hier ben ik God. Uw wil te doen is mijn vreugde”.

Ruim 35 jaar duurde haar samenwerking met pastoor Speckens, tot groot genoegen van beiden. Zuster Martina was niet alleen huishoudster, maar ook kosteres en bezocht zieken aan huis. Ze was een vriendelijk, bekend en geliefd gezicht.

Zo hebben ook wij haar gekend, als een gelovige gastvrije, vriendelijke medezuster die zelden of nooit negatief zou reageren tegen of over anderen. Een grote devotie tot Maria en een groot Godsvertrouwen hebben haar gesteund  toen zij na de dood van pastoor Speckens weer terug kwam in het Moederhuis. Dat was een enorme overgang. Toch ging zij met deze verandering en later met de overgang naar Klooster Annahof goed om. Het steunde haar ook enorm toen zij het slechte nieuws kreeg over haar gezondheid.

In haar uitvaartviering klonk het verhaal van de profeet Samuel (1 Samuel 3, 1 t/m 10)  waarin  hetzelfde antwoord  klonk op de roep van God wat tekenend was in het leven van zuster Martina: “Hier ben ik God, Uw wil te doen is mijn vreugde.”

Moge zij nu in liefde geborgen zijn in Gods nabijheid waarop zij zo sterk vertrouwde.

 

 


coppens martina.jpg