Zuster Riek van Haaren

 

* 16 april 1935  † 18 maart 2017  

 

Zij werd geboren te Wychen op 16 april 1935. Op 4 augustus 1956 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St. Barbara te Schijndel op 18 maart 2017.

 

Geborgen in uw naam

Groei naar het licht en klim langs de stralen naar de hemel omhoog.’ (Stef Bos) Zuster Riek van Haaren, die geboren is op een boerderij en opgegroeid in de wijde natuur heeft altijd gezocht naar het licht van de zon, het licht in de morgen en naar de liefdevolle Lichtbron-God.

Na haar intrede in onze Congregatie begon zij na haar religieuze vorming aan haar opleiding voor ziekenverzorgster. Heel haar verdere leven deed zij opgewekt en toegewijd met veel liefde haar werk als verpleegkundige. Toen zuster Riek 35 jaar was werd zij uitgezonden naar Afrika, waar zij 10 jaar lang heel veel zieken geholpen heeft om weer een beter leven te krijgen. Jammer dat zij om gezondheidsproblemen dit werk moest loslaten en weer terug kwam naar Schijndel.

Zuster Riek was een opgewekte, zorgzame en zelfstandige medezuster. Samen met haar jeugdvriendin, zuster Gabriëla, heeft zij zich ingezet in verschillende kloosters. Zij genoten samen en leefden bewust en sober als religieuzen. Hun deur stond altijd open voor medezusters, familie en vrienden. Rond 1990 kreeg zij de eerste symptomen van de ziekte van Parkinson. Het werd een lange lijdensweg, maar zij bleef hoopvol en opgewekt en hield van het leven. Mettertijd werd haar geestkracht minder en haar wereld kleiner. Zij verhuisde naar Vijverhof en werd met veel zorg en liefde omringd. Heel rustig is zij ingeslapen om te ontwaken bij haar geliefde Lichtbron-God.

 

 

Haaren riek van .jpg