Zuster Albertina Lammers

 

* 22 januari 1922  † 25 augustus 2017 

 

 

Zij werd geboren te Eindhoven op 22 januari 1922. Op 4 februari 1945 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 25 augustus 2017.

 

Geborgen in uw naam 

‘Zoals een moeder zorgt voor kinderen haar toevertrouwd’.

Dit zongen wij in haar afscheidsviering. Zuster Albertina zorgde haar hele leven voor alle mensen die aan haar werden toevertrouwd.

Als oudste dochter in een gezin van negen kinderen leerde zij al jong zorgend in het leven te staan. Tijdens de oorlog trok zij fietsend elke dag er op uit om te zorgen, dat er brood op tafel kwam voor het grote gezin. Zij nam al zeer jong haar verantwoordelijkheid serieus. Voor anderen zorgen was de rode draad in haar leven.

Op 23-jarige leeftijd sloot zij zich aan bij onze Congregatie. Aangekomen in het Moederhuis was het hard werken om samen de overblijfselen van de oorlogsperikelen op te ruimen.

Zuster Albertina was overal inzetbaar: in het handwerken, zorgen voor bejaarden, in de leefgroep van zusters of huisbezoek in de parochie.

Zij was eenvoudig dienstbaar in alle bescheidenheid. Wij als congregatiegemeenschap verliezen in zuster Albertina een authentieke vrouw, levenswijs en evenwichtig. Zij heeft ons laten zien dat we attent moeten zijn, want een mens is een complex geheel van gevoelens, je bent dan heel kwetsbaar.

Zij heeft niet voor niets geleefd, zij laat ons veel herinneringen achter. In stilte is zij van ons heengegaan naar de Overkant.

‘God, alleen vanuit het stil worden kan ik met U spreken!’

 

 

 

lammers albertina (2).jpg