Zuster Marie Aloyse Versantvoort

 

* 12 april 1929  † 7 oktober 2017 

 

 

Zij werd geboren te St.-oedenrode op 12 april 1929 . Op 4 augustus 1949 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St.-Barbara te Schijndel op 7 oktober 2017.

 

Geborgen in uw naam 

Zuster Marie Aloyse begon haar leven op de ouderlijke boerderij waar gastvrijheid, samen werken, delen en bidden vanzelfsprekend waren. Zij heeft daar een gelukkige jeugd gehad. In de oorlog moest zij vluchten naar Eerschot, waar ze bij een kinderloos echtpaar kwam wonen. Voor ze naar het klooster ging moest ze van haar ouders nog een jaar thuis komen wonen.

Op 20-jarige leeftijd sloot zij zich aan bij onze Congregatie. Na het noviciaat en vormingsjaren werkte zij in verschillende huizen van onze Congregatie. Zuster Marie Aloyse was inzetbaar voor allerlei hand- en spandiensten en deed dit van harte met liefde en vol zorg voor haar medezusters. Zij werkte ook voor gehandicapte kinderen in Eersel. Na een noodlottige val moest zij enkele maanden rust nemen. Toen zij weer gezond was mocht zij gaan werken in de bejaardenzorg. Dat was haar lust en haar leven. Niets was haar teveel.

Na haar pensioen genoot ze van meer vrijheid en trok ze op de fiets of te voet er op uit. Toch vond ze zich nog te vitaal om rustig aan te doen en zette zich in als hulp en gastvrouw bij pastor van de Schoor. Meer dan 20 jaar liep ze op een drafje vanuit het Moederhuis naar de overkant. Vanaf haar 80e levensjaar moest zij kracht en vitaliteit inleveren. Zelf zorg en hulp ontvangen was voor zuster Aloyse moeilijker dan die aan anderen geven. Toch was ze altijd dankbaar en blij met ondersteuning van wat ze zelf niet meer kon. Langzaamaan liep haar levensreis ten einde. Onze Lieve Heer is haar komen halen, ze is rustig meegegaan met Hem die haar reisgenoot was haar leven lang. Bij Hem is zij nu veilig.

 

 

 

 

Versantvoort Aloyse.jpg