Zuster Theresine Teurlinckx

* 20 maart 1924  † 16 oktober 2017 

 

 

Zij werd geboren te Eindhoven op 20 maart 1924. Op 4 augustus 1942 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 16 oktober 2017.

 

 

Geborgen in uw naam

In haar afscheidsviering klonk het lied: ‘Soms breekt uw licht in mensen door, onstuitbaar, zoals een kind geboren wordt.’

Zuster Theresine heeft dat in de loop van haar lange leven mogen ervaren. En zij heeft ervan getuigd en zo bij velen de ogen geopend voor een licht dat diep in ieder mens leeft.

Nettie werd geboren in Eindhoven en groeide er op, samen met drie zussen en een broer. Al heel jong groeide in haar het besef dat ze, na een gelukkige jeugd, zou kiezen voor religieus leven.

Op 18-jarige leeftijd kwam ze naar Schijndel. Als onderwijzeres was ze zeer veelzijdig. Ze heeft zich een groot aantal jaren van harte ingezet op scholen  hier in Nederland en later in Curaçao.

Eind jaren zestig begon ze met enkele medezusters een nieuwe missie in Chili. Leven tussen en met de eenvoudigste mensen. Jammer dat daar door de staatsgreep een einde aan kwam. Later werkte ze nog enkele jaren in Peru aan de vorming van jonge vrouwen. Ook was ze een aantal jaren als bestuurslid dienstbaar aan de Congregatie.

Op latere leeftijd begon haar spirituele reis en zoektocht uitdrukkelijk. Haar contacten met de Zuid-Amerikaanse mensen hebben haar belangrijke inzichten gegeven. Ze zag overeenkomsten tussen de verschillende wereldgodsdiensten.

In het tekenen van mandala’s leerde ze wat ‘innerlijk zien’ betekent. Ze heeft deze inzichten aan velen door kunnen geven in bezinningsdagen en door de boeken die zij erover schreef.

In alle bescheidenheid heeft zuster Theresine onder ons geleefd, maar zij heeft ons als een wijze en positieve vrouw veel rijkdom nagelaten. Dat zij nu leven mag in Gods eeuwige Licht!

 

 

teurlinckx theresine.jpg