Zuster Gerdina Tromp

 

* 18 maart 1930  † 16 oktober 2017 

 

 

Zij werd geboren te Sterksel op 18 maart 1930. Op 4 augustus 1947 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven op 16 oktober 2017.

 

Geborgen in uw naam

Zuster Gerdina heeft zeer onverwacht afscheid moeten nemen van het leven en van al haar dierbaren. Kort na haar 70-jarig jubileum, waar ze nog een stralend middelpunt was te midden van haar familie en medezusters. Ze zag ‘vertrouwvol’ uit naar een goede toekomst in een nieuw appartement in het Sint Jozefklooster.

Wil werd geboren en groeide op als jongste in een gezin van negen kinderen op een boerderij in Sterksel. Zeer jong verloor ze haar beide ouders. Dit heeft in haar verdere leven veel impact gehad. Via de zusters in Geldrop leerde ze onze congregatie kennen. En zo zag zij ook haar toekomst voor zich, goeddoen aan mensen die het nodig hebben. Op 17-jarige leeftijd kwam ze naar Schijndel. Na haar vormingstijd deed  ze allerlei werkzaamheden in verschillende kloosters. Ze had het niet altijd gemakkelijk in de gemeenschap.

Haar mooiste tijd was toen ze zich in Delft kon inzetten voor vrouwen met kinderen. En later in Eindhoven waar ze onder andere met veel Koerden optrok. Mensen in moeilijke situaties wilde ze graag nabij zijn. Daarin kon ze haar roeping helemaal beleven. De goede contacten bleven, ook toen ze in Schijndel kwam wonen. Met haar scootmobiel trok ze er graag op uit en genoot ze van de natuur en van ontmoetingen met mensen onderweg. We wensen haar toe dat zij nu haar Heer ontmoet, zoals de Emmausgangers. Dit verhaal ging haar hele leven met haar mee. Dat ze Hem nu zien mag, voorgoed! 

 

tromp gerdina.jpg