Zuster Simona van de Weegh

 

* 28 december 1915  † 21 oktober 2017

 

 

Zij werd geboren te Eersel op 28 december 1915. Op 4 augustus 1938 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 21 oktober 2017.

 

Geborgen in uw naam

‘Hem achterna…’ was het thema van de Uitvaartviering voor Zuster Simona. Zo heeft zij haar lange leven geleid als een diepgelovige, religieuze vrouw. Ze deed dat op een authentieke manier. En ze had er bewust voor gekozen toen zij op 22-jarige leeftijd intrad in onze Congregatie. Samen met drie zussen en twee broers groeide ze op in een gezin waar zorg en aandacht voor elkaar en voor minderbedeelden gewoon was. Zo naaide ze thuis voor andere mensen, soms ook voor arme gezinnen.

In Schijndel bekwaamde ze zich in het handwerken om les te geven aan meisjes op de Kweekschool. Jarenlang had ze tevens de zorg voor het internaat. Met haar vriendelijke, rustige en evenwichtige uitstraling had ze een positieve invloed op de opgroeiende jeugd.

Ook heeft ze veel betekend voor christelijke gezinnen uit Turkije die in Schijndel een onderkomen vonden. Tot het laatst bleven de contacten met deze mensen heel intensief. Dankbaar als ze waren voor haar intense aandacht en zorg. Zuster Simona had ook voor ieder een luisterend oor en zo was ze ook in de gemeenschap aandachtig aanwezig. Ze zorgde voor een goede en gastvrije sfeer. Een bloemetje op tafel en wat lekkers bij de koffie. Ook met haar familie had ze een heel goede band. Ze leefde mee met alle lief en leed. Tot de zoveelste generatie bleef zij op de hoogte als er iets te vieren was.

Dankbaar voor dit lange vruchtbare leven gunnen we haar nu rust en vrede bij God, die zij gezocht heeft, haar leven lang. Leef nu in de ruimte van Gods licht en liefde!

 

weegh simona van de .jpg