Zuster Aleida Marie Keizers

* 12 februari 1923  † 2 november 2017 

 

 

Zij werd geboren te Losser op 12 februari 1923. Op 4 augustus 1947 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghjuis St.-Barbara te Schijndel op 2 november 2017.

 

Geborgen in uw naam

Het thema van haar afscheidsviering was: ’Staande op heilige grond.’ We mogen van zuster Aleida Marie zeggen dat ze bijna haar hele leven doorgebracht heeft in Twente. Dat was en dat bleef voor haar ‘heilige grond’. Allereerst was dat Losser, waar zij opgroeide, samen met één zus en twee broers. Haar familie bleef voor haar zeer belangrijk. In gebed en aandacht had ze alle gezinnen in haar hart gesloten. Ze leefde mee met alle lief en leed in haar familie. Gelovig en heel positief ingesteld kon ze, samen met hen optrekken en genoot ze ook van het samenzijn met hen. Zeker met haar zus Marietje had ze een speciale band.

Samen met Annie Beunders, zuster Gemma, kwam Mien Keizers in 1947 uit Losser naar het verre Schijndel. De congregatie had ze leren kennen op school in Losser.

Zuster Aleida Marie werd handwerkzuster en als zodanig werkte ze vele jaren in Borne, dus kwam ze terug in haar geliefde Twente. Ze vond het heel fijn om met kinderen om te gaan en haar creatieve talenten op hen over te brengen. Later kreeg ze in het Johannes klooster vele andere taken te doen. Ze deed het altijd met haar vriendelijke, dienstbare houding.

Toen het klooster gesloten werd bleef zuster Aleida Marie in Borne wonen. De vele goede contacten kon ze zo onderhouden. Na een noodlottige val kwam ze in 2014 weer in Schijndel wonen. Het was een moeilijke overgang, maar ze wist er, met haar positieve instelling te genieten van het samenzijn met medezusters in klooster Annahof. Ook dit werd voor haar ‘heilige grond’. Moge zij nu thuis zijn bij God, haar Schepper.

 

 

keizers aleida.jpg