Zuster Gerarde de Kroon

 

* 26 december 1913 † 18 december 2017 

 

 

Zij werd geboren te Oirschot op 26 december 1913. Op 4 februari 1939 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Klooster Annahof te Schijndel op 18 december 2017.

 

Geborgen in uw naam

In haar afscheidsviering zongen we: ‘De stilte is vervuld van uw aanwezigheid…’  In de stilte bracht zuster Gerarde graag haar tijd door. Ook al was ze trouw aanwezig in de gemeenschap, ze hield van rust en stilte. En alsof het zo voorbestemd was, de microfoon werkte niet op die middag. En zo was het muisstil in de kapel, waar ieder intens luisterde naar betrokken woorden en teksten die haar zo typeerden.

Zuster Gerarde groeide op als jongste in een gezin van zes kinderen. Op 26-jarige leeftijd kwam ze naar Schijndel om zuster van Liefde te worden. Ze heeft in de verzorging van de oudere medemens haar roeping gevonden. In alle bescheidenheid gaf ze alle nodige aandacht en zorg. Vooral in Huize Paulus in Eindhoven heeft ze gewerkt. Ze woonde in het klooster aan de Kloosterdreef in Eindhoven. Ze heeft hard gewerkt. Ook na haar pensioen bleef ze zich inzetten voor ouderen en zieken. Zo begeleidde ze ook zieken naar Lourdes.

Vele jaren woonde ze in de Strijpsestraat. Een aantal jaren in de gemeenschap en later als zelfstandig wonende.

De laatste acht jaar woonde ze in Annahof. Daar was ze graag. Trouw was ze aandachtig aanwezig in de gemeenschap, maar het liefst was ze in haar kamer. Door het wegvallen van haar gehoor werd het voor haar moeilijk om te communiceren. Daar leed ze onder. Ze was dankbaar voor de liefdevolle zorg en aandacht van verzorgsters en medezusters. We gunnen zuster Gerarde nu de nabijheid van de lieve God, een nabijheid die ze graag zocht in de stilte. Zo vlak voor Kerstmis, vlak voor haar 104e verjaardag ging ze over naar een leven in Licht en Vrede.

 

kroon gerarde de.jpg