Zuster Arnoldina Strik

 

* 5 mei 1931 † 7 april 2018  

 

 

Zij werd geboren te Groot Linden op 5 mei 1931. Op 4 februari 1956 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St.-Barbara te Schijndel op 7 april 2018.

 

Geborgen in uw naam

 

Zuster Arnoldina was de oudste in het gezin van vier kinderen van bakker Strik, die een bakkerij, winkel en cafê had. Van jongsaf aan was zuster Arnoldina betrokken bij de zaak.

Ze was bijna 25 jaar toen ze lid werd van onze Congregatie . Na haar vormingsjaren in het religieuze leven volgde ze de mulo en de vakopleiding N XII tot lerares huishoudkunde.

Na deze opleiding werd ze gezonden naar Curaçao waar ze jonge meisjes les gaf in huishoudkunde, koken en bakken.

Vanaf 1980 was zij leidster in het Moederhuis en bij de interne verbouwingen was zij de brugfiguur tussen zusters en bouwvakkers, maar had ook aandacht voor de communiteit.

Van 1991 tot 2014 woonde ze in een kleine groep in de Kluisstraat in Schijndel en was daar echt thuis en gelukkig.

Groot was ook haar betrokkenheid op de geschiedenis van de Congregatie. Nauwkeurig en geduldig sorteerde en verzamelde ze gegevens, zette alles op computer en werkte nauw samen met de archivaris van het Erfgoedcentrum in Sint-Agatha.

We kennen Zuster Arnoldina als een diep-gelovige vrouw van weinig woorden. Stoer en sterk en met een eigen mening.

Een kernwaarde in haar leven was de gunnende liefde, weinig had ze nodig voor zichzelf maar gunde anderen van harte   ruimte en andere keuzes.

Ook klonk in haar uitvaartviering die als thema had: Alles heeft zijn tijd, de lezing van Prediker 3. Daarin staat een opsomming van allerlei taken, steeds met het tegendeel.  Dat sluit goed aan bij de heel verschillende taken die zuster Arnoldina in haar leven als zuster op zich genomen heeft.

Het boek Prediker brengt ook terug naar een vast vertrouwen in God, beseffend dat je alles van Hem hebt gekregen en ervan mag genieten. Dat deed zuster Arnoldina, in haar eigen tempo.

Dat zij nu in licht en vrede mag zijn opgenomen bij haar Schepper.


strik arnoldina.jpg