Zuster Laurentia Marie van de Sanden

* 22  november 1919 † 12 april 2018 

 

Zij werd geboren te Loon op Zand op 22 november 1919. Op 4 februari 1942 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St.-Barbara te Schijndel op 12 april 2018.

 

Geborgen in uw naam

Zuster Laurentia Marie en haar tweelingzus waren de oudsten in het gezin van Laurentius van De Sanden en Josina van Verhoof, dat 9 kinderen telde. Op de lagere school in Loon op Zand leerde zuster Laurentia onze Congregatie kennen, waar ze zich in 1942  bij aansloot, nadat haar vader haar een paar jaar had tegengehouden.

Na haar vormingsjaren werd ze verplaatst naar Raamsonksveer waar ze de opleiding tot verpleegkundige volgde en later in het St.Annaklooster in Geldrop het diploma ziekenverpleging A  behaalde.

Ze was een deskundige, hartelijke vrouw, om mensen bewogen. Patiënten en personeel hielden van haar.

Wij hebben lange Jaren mogen genieten  van haar muzikale talenten; haar mooie stem die zelfs tot op hoge leeftijd krachtig bleef; zingen was haar lust en leven.  Het thema van haar uitvaartviering ”Een loflied voor de Heer … , heft zij in haar leven duidelijk waar gemaakt.

In het ziekenhuis in Geldrop werkte ze op de verloskamer en heeft daar veel steun kunnen geven aan moeders.  Ze gaf daar ook les aan de kraamopleiding en nam samen met de arts de examens af.

Na haar pensionering werd ze nog vaak gevraagd om zieken bij te staan. Vanaf 1993 woonde ze in Huize Ignatius in Tongelre wn vanaf 2009 in klooster Annahof.  Maar langzaam is haar leven stil gevallen en heeft ze het los kunnen laten.

De evangelielezing in haar uitvaartviering was Marcus 10, 35 – 45.  waar Jezus spreekt over het dienen. Het is niet belangrijk dat jij aan je trekken komt, maar het geluk van de ander staat voorop. Zo hebben we zuster Laurentia gekend. Zij vroeg niet om de beste plaats, maar was altijd dienstbaar. Ze leefde onopvallend, bescheiden en om mensen bewogen.

Nu staat ze wel vooraan in het Rijk van de Eeuwige om zijn lof   te zingen………..

sanden Laurentia van de.jpg