Zuster GabriŽla van den Kieboom

 

 * 29 september 1934 † 4 mei 2018 

 

Zij werd geboren te Raamsdonk op 29 september 1934. Op 4 februari 1959 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St.-Barbara te Schijndel op 4 mei 2018.

 

Geborgen in uw naam


 

Zuster Gabriëla was de jongste in het kinderrijke gezin van Driekske en Lucia van den Kieboom-Joore. Graag vertelde zij over haar gelukkige jeugdjaren thuis.

Tijdens haar schooljaren en het werken bij de zusters leerde ze het kloosterleven van meer nabij kennen en werd ze op

4 februari 1959 lid van onze Congregatie, waar haar jeugdvriendin zuster Riek van Haaren een paar jaar eerder was ingetreden.

Na haar noviciaat ging ze opleidingen volgen voor bejaardenzorg. Deze zorg werd het kenmerk in haar leven: altijd bereid zijn om een helpende hand toe te steken, vooral aan zieken en bejaarden.

We blijven ons haar herinneren als de joviale medezuster, die groot was in aandachtig en dienstbaar mens zijn en die dankbaarheid als een krachtbron kon ervaren.

Ze hield van gezellig samenzijn, van een lach, van sport en spontane saamhorigheid.

Ruim 20 jaar woonde en werkte ze  in Berghem en daarna samen met zuster Riek van Haaren  in Nuland, Boxtel en Den Bosch. Vanwege de gezondheid van zuster Riek verhuisden ze naar het Moederhuis in 2007 en later naar Annahof.

Vanaf februari 2017 was zuster Gabriëla in verpleeghuis St. Barbara. Haar verlangen, interesse, haar hart ging uit naar haar dierbaren in het andere leven. Langzaamaan groeide zij naar de afronding van haar leven.

Zuster Gabriëla had een groot vertrouwen in Moeder Maria. Daarom werd in haar uitvaartviering die als thema had: Uw hand zal mij vasthouden, als evangelielezing gekozen voor de tekst van  Lucas 1, 35 – 45, die spreekt over de zorgzaamheid van Maria, een zorgzaamheid die ook het leven van zuster Gabriëla

heeft  gekenmerkt.

Van harte mag zij nu het Magnificat meezingen in Gods Rijk van vrede.


kieboom gabriela van den.jpg