Zuster Lucie van Mook

 * 4 januari 1922 † 11 juni 2018  

 

Zij werd geboren te Lieshout op 4 januari 1922. Op 4 februari 1944 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed in Verpleeghuis St.-Barbara te Schijndel op 11 juni 2018.

 

Geborgen in uw naam


 

Zuster Lucie was de oudste uit het gezin wat 11 kinderen telde. Ze ging naar de lagere school in haar geboortedorp Lieshout en volgde er nog naailessen. Als oudste kreeg ze al vroeg mede de zorg voor het gezin en toonde zich heel zorgzaam. In het dorp was ze de leidster van de K.A.J.

Op 4 februari 1944 werd zij lid van onze Congregatie. Na haar noviciaat studeerde ze achtereenvolgens aan de mulo en voor onderwijzeres.

Lange jaren stond ze aan school; in Hemelrijken, Raamsdonksveer, Geldrop  en Boschweg Schijndel. Ze deed het met hart en ziel en had aandacht voor kinderen die extra hulp nodig hadden. Ze was een krachtige persoonlijkheid met een vastberaden inzet voor mensen in nood.  Zo sloot zij aan bij de visie van Vincentius die oproept om zulke mensen op te zoeken.

Na haar werk in het onderwijs kwam zuster Lucie in contact met het project Anders Werken in Schijndel, waar activiteiten werden opgezet voor mensen zonder werk. Samen met anderen startte ze de opzet van een vrijwilligerscentrale, waar organisaties die vrijwilligers zochten gekoppeld werden aan mensen of organisaties die vrijwilligers zochten. Jarenlang was zuster Lucie het gezicht van deze centrale en ook na haar vertrek ging het werk door.

Toen haar fysieke krachten minder werden verhuisde ze naar klooster Annahof en in 2015 naar Vijverhof. Toen liet ze vooral haar zachte kant zien en was dankbaar voor de hulp die ze nodig had en kreeg.

Haar uitvaartviering had als thema: Om mensen bewogen. Zo willen we ons zuster Lucie herinneren, als een zuster van Liefde, die nood zag, er door bewogen werd en in beweging kwam. Haar sociale bewogenheid sloot goed aan bij de evangelielezing van de viering, waar we hoorden hoe Jezus bewogen was om mensen. Bewogen zijn om mensen was ook de levenshouding van zuster Lucie.

We gunnen haar nu rust en bidden dat God haar zal aannemen en opnemen in Zijn Rijk van Vrede.

Mook, lucie van.jpg