Zuster Hugoline Böcker

* 19 juli 1939 † 18 januari 2019 

 

Zij werd geboren te Roelofarendsveen op 19 juli 1939. Op 4 augustus 1961 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed  in Verpleeghuis St.-Barbara te Schijndel op 18 januari 2019.

 

 

 

Zuster Hugoline groeide op in een gezin van 8 kinderen. Na haar schoolperiode volgde zij een opleiding in de verpleging en kwam in Raamsdonksveer terecht waar zij de zusters van Schijndel leerde kennen, waar zij op 4 augustus 1961 bij intrad .

Na haar noviciaatstijd ging zij naar Geldrop en volgde in het ziekenhuis de opleiding voor verpleegkundige.  Plichtsgetrouw werkte zij op de orthopedie en de dagbehandeling en veroverde met haar opgewektheid de harten van patiënten en zustergemeenschap.

Toen er vanuit de congregatie een oproep kwam om te gaan werken in Jirnsum in Friesland, ging zij samen met zuster Liesbeth die uitdaging aan en bracht daar in het parochiewerk een goede tijd door.

Doordat ze ziek werd, kwam ze terug naar Eindhoven, woonde op De Koppele en hielp mee op de reproductieafdeling van het Moederhuis.

Geleidelijkaan werd haar gezondheidstoestand slechter, zij raakte sluipend en ongemerkt uit onze tijd en moest opgenomen worden in verpleeghuis St. Barbara. Haar laatste levensjaren waren zwaar, in stilte bracht ze die door en sliep rustig weg op  18 januari. Maar haar leven is gezien……

Haar uitvaartviering had als thema: Gij zijt mij in alles wat ik beleef nabij. Dit motto heeft samen met de lezingen vooral die uit het evangelie van Mt. 25, veel met haar leven van doen. In haar leven ging het steeds om de wederkerigheid tussen God en mens. God was haar herder, zodat zij het kon zijn voor een ander, gevoed door de Ene, zodat zij anderen kon voeden.   Ze ontdekte steeds meer wie haar nodig hadden, wie de zwakke, niet-meegetelde mensen waren.  Haar liefde tot God en tot de mens gingen samen, zijn één, zoals Vincentius dat zegt en staat geschreven in de brochure: Woorden van waarde, waarvan een tekst gelezen werd in de viering.

Alles wat wegvalt bij mensen zal in Gods dragende handen vallen. Dat was de overtuiging van zuster Hugoline , daar heeft zij naar geleefd.  Moge de Eeuwige haar nu voor altijd nabij zijn en haar doen opstaan.

 

 

bocker hugoline.jpg