Zuster Gera van Wetten

 

* 17 augustus 1934 † 23 januari 2019 

 

Zij werd geboren te Hilvarenbeek op 17 augustus 1934. Op 4 augustus 1963 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed  in Het St.-Jozefklooster te Schijndel op 23 januari 2019.

 

 

Zuster Gera werd geboren als oudste in een gezin van zes kinderen. Samen met haar zus leerden zij al jong verantwoordelijkheid te dragen. Door het beroep van haar vader, die koster werd, kwam zij in aanraking met het kerkgebeuren en daarin vond zij haar eerste diepgang. .

Na haar lagere school ging zij naar de handelsschool en werkte in een winkel. Ze toont zich een echte doorzetter en gaat de verpleegstersopleiding volgen in Tilburg. In die tijd bezocht zij met haar zus verschillende kloosters om te zien waar zij zich thuis zou voelen. Op 29-jarige leeftijd trad zij in bij onze Congregatie en kreeg de naam Gera, genoemd naar haar broertje Gerard die aan een hersentumor was overleden.

Na haar vormingstijd ging zij naar het St.Annaklooster in Geldrop

waar ze al gauw te maken kreeg met de gevolgen van een zwakke gezondheid en maar voor halve dagen kon werken. Maar haar vaak ziek zijn heeft haar niet klein gekregen, het heeft haar geholpen om open oog te hebben voor de zwakkeren in de samenleving.

Ze heeft genoten van museumbezoek,van mooie natuur, van het zelfstandig wonen op Kastanjehof in Geldrop

We herinneren ons haar als een hartelijke vrouw, die op een krachtige manier de afname van haar vitale krachten wist te accepteren en steeds probeerde in de gemeenschap aanwezig te zijn.

Het thema van haar uitvaartviering was: Hij strekt beschermend zijn hand uit op mijn wegen.  Als zuster Gera aanwezig was in de kapel zat zij vooraan met zicht op het gebrandschilderde raam in het priesterkoor, waar zij Gods reikende en beschermende hand zag. Dat beeld droeg zij heel haar leven mee. Het evangelie sprak in de viering over de visvangst en vooral de woorden van Jezus tegen de apostelen als ze niets gevangen hebben: Vaar naar het diepe….. was van grote betekenis voor zuster Gera. Zo ontdekte zij God, door te gaan naar de diepte, zo kwam Hij aan het licht in haar leven.

Moge zij nu daar zijn in de beschermende hand van de Eeuwige.

 

 

 

wetten gera van 1.jpg