Zuster Marie Elisa Lenkens

 

* 19 juni 1935 † 8 februari 2019 

 

Zij werd geboren te Ledeacker op 19 juni 1935. Op 4 februari 1956 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed  in het St.-Jozefklooster te Schijndel op 8 februari 2019.

 

 

 

 

Heel onverwacht en plotseling is zuster Marie Elisa uit ons midden heengegaan. In haar slaap overleden; de hele zuster- en familiekring was er stil van. Altijd en overal zo duidelijk aanwezig en opeens weg…

Aan haar levensreis van 83 jaren bewaren velen goede herinneringen. Opgegroeid in een gezin van 8 kinderen, van jongs af aan leren aanpakken, delen en samenzijn. Haar keuze voor het religieuze leven in onze Congregatie, waar het ora et labora bidden en werken structuur aan de dagen geven, sloot goed aan bij haar jeugdervaringen en we mogen zeggen, dat zuster Marie Elisa zich helemaal thuis voelde in het kloosterleven.

Na haar religieuze vorming en beroepsopleiding tot verpleegkundige, heeft ze zich vele jaren ingezet op de kinderafdeling en afdeling neurologie van het St. Annaziekenhuis te Geldrop.

De familie herinnert zich dankbaar, dat tante Nelly een tijdlang haar beste krachten gaf in het jonge gezin, nadat  zus Truus was overleden.

De trouw aan haar roeping, het gebed en de zustergemeenschap bleef voor zuster Marie Elisa prioriteit houden, ook toen ze zich later ging inzetten op de pastorie en in de parochie bij pastor Hamers te Geldrop.

Tot aan zijn overlijden is zuster Elisa zijn trouwe hulp geweest met raad, daad en mantelzorg, wat de familie Hamers zeer waardeert.

Zuster Marie Elisa / tante Nelly heeft haar levenstaken naar beste kunnen verricht, zij was een actieve, gelukkige en blije medezuster.

Nu mag zij thuis zijn bij God voor altijd.

 

 

Lenkens Elisa.jpg