Zuster Christiana Lenkens

* 2 december 1929 † 30 april 2019 

 

Zij werd geboren te Ledeacker op 2 december 1929. Op 4 februari 1950 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel. Zij overleed  in Verpleeghuis St.-Barbara te Schijndel op 30 april 2019.

 

 

 

Tante Mientje, zoals zuster Christiana in de familiekring genoemd werd, is als laatste van het grote ouderlijke gezin overleden.

De volgende generatie neven en nichten realiseren zich dat met verdriet en met dankbaarheid. Minder dan drie maanden geleden namen we afscheid van tante Nelly, zuster Marie Elisa.Beide zussen hebben zich met haar eigen talenten als zusters ingezet voor medemensen in nood, voor zieken en ouderen, en zuster Christiana voor onderwijs aan jonge kinderen. Ruim twintig jaar werkte ze met hart en ziel aan de basisscholen in Rosmalen. Kinderen zaten graag bij haar in de klas, vertelde ze. Op z’n tijd leren en grapjes maken.

Zuster Christiana kon er stralend en lachend over vertellen; dankbaar en tevreden keek ze op de schooljaren in Rosmalen terug.

Na haar pensionering woonde ze zelfstandig in Schijndel en deed ze vrijwilligerswerk bij zieke bejaarden in St.-Barbara. Vrolijk en vriendelijk deed ze mee aan spel en rolstoeldansen. Altijd was ze aanwezig op Congregatiebijeenkomsten en –feesten. Ze was en woonde graag op zichzelf en vond haar ontspanning in lezen, bidden, puzzelen en t.v.- programma’s. Nadat ze de leeftijd van 80 jaar was gepasseerd woonde/leefde zuster Christiana in communiteiten met medezusters in het Moederhuis(2 jaar), Annahof (6 jaar) en St.-Barbara (bijna 1½jaar). Ze was nog vitaal, vriendelijk, trok zich vaak terug in haar kamer. In St.-Barbara revalideerde ze zich na een val en heup-fractuur.  Dank zij haar doorzettingsvermogen bleef ze lopen met de rollator tot haar laatste dagen, hoewel het haar steeds meer moeite en kracht kostte.

“Ik ben doodmoe, ik kan niet meer.” herhaalde ze telkens.

De barmhartige God geeft haar rust en vreugde voor altijd.

 

 

Lenkens christiana (2).jpg