Zuster Marie Eligia van Seeters

* 21 augustus 1931 † 21 november 2019 

 

Zij werd geboren te Raamsdonk op 21 augustus 1931. Op 4 augustus 1952 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel.

Zij overleed  in Verpleeghuis Sint-Barbara te Schijndel op 21 november 2019.

 

 

“In Gods liefde geborgen”. Deze woorden stonden boven haar overlijdenskaart en was het thema van de afscheidsviering. Ze tekenen het hele leven van Zr. Marie Eligia. Ze straalde deze liefde uit. Het was een vreugde om haar te ontmoeten. Ook al kende ze in haar leven moeilijke tijden, ze vond steun en troost in haar diepe geloof in God. En daarnaast was ze ook een groot Mariavereerster. Het was bewonderenswaardig met hoeveel geduld en dankbaarheid ze haar ziekte droeg en ze zich toevertrouwde aan de goede zorg van anderen.

Terwijl zij zelf zoveel jaren dienstbaar was aan oudere mensen, moest ze, toen ze ouder en afhankelijk werd, zelf die zorg ontvangen.

Zr. Marie Eligia groeide op in een groot gezin van elf kinderen in Raamsdonk. Ze mocht er veel liefde ervaren van haar ouders, broers en zussen. De sterke band met hen is altijd gebleven. Zo vierde ze, samen met hen haar kloosterfeesten. Daar had ze fijne herinneringen aan en ze bekeek dan ook graag de foto’s van deze gelegenheden. En ze verheugde zich op de vele bezoeken van haar familie.

Als jong meisje ging Thea naar Tilburg om daar in een groot gezin te  helpen. Toen ze 21 jaar was kwam ze naar Schijndel om in te treden. In Raamsdonk en Raamsdonksveer had ze onze Congregatie leren kennen. Nu wilde ze zelf graag  Zuster van Liefde worden.

Na haar vormingstijd bekwaamde ze zich in de bejaardenzorg. Het grootste aantal jaren woonde en werkte ze in Eindhoven, met name in ons klooster in Tongelre. Naast haar werk was ze graag in de gemeenschap. Zeker ook na haar actieve leven was Zr. Marie Eligia een vriendelijke medezuster, die graag deelnam aan allerlei activiteiten.

Later woonde ze met veel plezier een aantal jaren in klooster Annahof in Wijbosch en daarna in verpleeghuis St. Barbara. We danken haar voor alle goedheid en liefde waarin zij anderen liet delen. Dat zij nu Gods liefde in alle volheid mag ervaren, dat wensen we haar van harte toe.

 

Zr. Marie Eligia van Seeters.jpg