Zuster Annunciata Hendriks

* 25 maart 1931 † 27 maart 2020 

 

Zij werd geboren te Eersel op 25 maart 1931. Op 4 augustus 1950 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel.

Zij overleed in Verpleeghuis Sint-Barbara te Schijndel op 27 maart 2020.

 

 

Vader en moeder Hendriks-Bierens woonden in een grote boerderij op het Hint in Eersel, waar zij 9 kinderen kregen. Van de 5 meisjes kozen er 3 voor een religieuze levensweg in onze Congregatie: zuster Ancille, Rizzeria en Annunciata. Na haar tijdelijke geloften ging zuster Annunciata naar de opleiding voor kleuterleidster A en B en werkte ze op de kleuterscholen in Son en St. Oedenrode. In Eersel gaf zij onderwijs aan zwakbegaafde kinderen. Daar heeft zij met veel plezier en veel geduld gewerkt, vooral met muziek en zang boeide zij de leerlingen.

In 1970 is zij samen met Pater Berger s.j. en mevr. Klomp een nieuwe geloofsgemeenschap begonnen: de Hooge Berktgemeenschap in Bergeijk, waar zij bijna 45 jaar heeft gewoond en gewerkt. Vorming in geloven zag de nieuwe gemeenschap als haar taak en opdracht in die jaren van veel veranderingen en onzekerheden in het godsdienstig en kerkelijk leven. Zuster Annunciata was intensief betrokken bij het geven van bijbelcursussen, bezinningsdagen en vormgeving van nieuwe liturgische vieringen. Met haar bescheidenheid, aandacht en luisterend oor had zij veel persoonlijke, diepgaande geloofsgesprekken en haar eigen geloofshouding, spiritualiteit en wijsheid groeiden. Het waren haar gelukkigste en rijkste jaren, getuigde zij. Toen haar gezondheid minder werd, verhuisde zij naar klooster Annahof in 2014 en 2 jaar later naar St. Barbara. Ze was dankbaar voor de goede zorg en blij met trouwe bezoekjes van de Hooge Berkt en medezusters. Met liefde en vertrouwen legde zij haar leven in Gods hand op 27 maart.

 

 

Zr. Annunciata Hendriks.jpg