Zr. Esther van den Boom

 

* 15 juli 1935 † 21 februari 2021

 

Zij werd geboren te Geldrop op 15 juli 1935. Op 4 augustus 1958 sloot zij zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel.

Zij overleed in het St.-Jozefklooster te Schijndel op 21 februari 2021.

 

Betsie werd geboren en groeide op in Geldrop als tweede oudste meisje in het gezin van negen kinderen van Augustinus van den Boom en Johanna van den Bosch. Moeder helpen in huis en mee zorgen voor haar jongere broers en zussen was haar dagelijks werk. Het was een gelovig gezin en drie kinderen kozen voor het religieuze leven.

Betsie sloot zich aan bij onze Congregatie Zusters van Liefde te Schijndel, toen ze 23 jaar was, in augustus 1958. Drie jaar eerder was haar zus Anny (zuster Augustinie) daar ingetreden. Betsie kreeg “zuster Esther” als kloosternaam. De congregatie-kernwoorden ora et labora had zij van jongs af aan thuis beoefend.

Na haar noviciaat werd zuster Esther gezonden naar Eersel, waar ze zich praktisch en theoretisch bekwaamde voor zwakzinnigenzorg en kinderbescherming. Zuster Esther vervulde meer dan 25 jaar de totale zorg voor de meest hulpbehoevende kinderen. Zij was als een lieve moeder voor hen: rustig, blijmoedig, secuur en vriendelijk. Met een lach en een lied deed zij haar werk: bracht kinderen naar school, naar de therapie, naar huis en naar bed; dag na dag.

Zusters die met haar werkten in Eersel en Duizel (Donksbergen) bewonderen haar vriendelijkheid, geduld en plichtsbesef.

Ze kwam op voor “haar kinderen” en – zo nodig – ook voor zichzelf, want ze kende haar eigen beperkingen.

In haar geloof en gebed vond zuster Esther kracht voor het zware werk. Ze bleef evenwichtig, in balans, was humoristisch en genoot van fietsen en wandelen in de natuur. Ook hield ze van zingen, lezen en puzzels leggen. Zo vond en ging zuster Esther haar eigen weg te midden van ons. We missen haar glimlach, haar vriendelijkheid en humor.

Als een gelovige, gelukkige, tevreden vrouw voltooide zij haar leven en is nu thuis bij haar liefdevolle Heer voor altijd.

 

   Zr. Esther van den Boom.jpg