2015 Open Monumentendag 12 september 2015

Congregatie Zusters van Liefde neemt deel aan Open Monumentendag op 12 september.

 

In het kader van het Landelijke Open Monumentenweekend in september 2015 heeft de gemeente Schijndel gevraagd om het cultuurhistorisch erfgoed open te stellen voor publiek. De gemeente reikt op 12 september ook een monumentschildje uit aan de eigenaars van de monumenten, waardoor op de gebouwen zichtbaar wordt dat het een monument betreft.

De Congregatie Zusters van Liefde stelt de Kapel van het Moederhuis aan de Pastoor van Erpstraat 1 te Schijndel op zaterdagmiddag 12 september open voor publiek.

De kapel van het Moederhuis staat op de landelijke monumentenlijst en de voorzijde van het klooster staat op de gemeentelijke monumentenlijst.

Het thema van het monumentenweekend is dit jaar "kunst en ambacht".
Zowel wat betreft kunst als wat betreft ambacht zijn er in de kapel van het klooster de nodige voorbeelden te vinden. Zusters verzorgen de rondleidingen en er is een kleine brochure samengesteld, met daarin foto's en toelichtingen, die aan de bezoekers uitgereikt zal worden.

Op zaterdag 12 september van 13.00 tot 16.00 uur is er gelegenheid om de kapel te bezoeken. Aanmelden is niet noodzakelijk, u kunt vrij binnenlopen. 

 

Op de website is al een en ander te lezen over de geschiedenis van het moederhuis-sint jozefklooster en de kapel.  Klik hier. 

altaar_nieuw.jpg